Page 1 of 3

say border RESOLVED

PostPosted: Sat Nov 13, 2021 10:37 am
by Silvio.Falconi
I have these say

Image

but with border are no good


it is possible to do only one line under the say like this for example

Image

and have the possibiliy to select color for the line ?

Re: say border

PostPosted: Sat Nov 13, 2021 11:08 am
by Otto
Silvio, look this post:

viewtopic.php?f=3&t=36283&hilit=cristobal


Regards,
Otto

Re: say border

PostPosted: Sat Nov 13, 2021 12:58 pm
by Silvio.Falconi
Otto wrote:Silvio, look this post:

viewtopic.php?f=3&t=36283&hilit=cristobal


Regards,
Otto


otto it is for get class
I mean say class

Re: say border

PostPosted: Sat Nov 13, 2021 2:38 pm
by karinha
Code: Select all  Expand view

// \samples\CORSAY2.PRG - For apprentices. Swap colors.

#Include "FiveWin.ch"

STATIC oSay1, oSay2, oSay3, oSay4, oSay5, oSay6
STATIC oDlg, oFont1

FUNCTION Main()

   LOCAL cTitle

   cTitle := "Colors - CLICK WITH THE RIGHT MOUSE BUTTON"

   DEFINE FONT oFont1 NAME "MS Sans Serif" SIZE   0, - 24

   DEFINE DIALOG oDlg TITLE cTitle FROM 0, 0 TO 400, 700 PIXEL ;
      COLOR 0, 16777215 TRANSPARENT

   oDlg:lHelpIcon := .F.

   ACTIVATE DIALOG oDlg ON INIT Inicio() CENTERED

   oFont1:End()

RETURN NIL

FUNCTION Inicio()

   @  20,  22 SAY oSay1 VAR "Text Color:" SIZE 152, 24 PIXEL ;
      OF oDlg COLOR 0, 16777215 FONT oFont1

   @  20, 209 SAY oSay2 VAR "0" SIZE 142,  28 PIXEL;
      OF oDlg COLOR 0, 16777215 FONT oFont1

   @  20, 371 SAY oSay3 VAR RRGB( 0 ) SIZE 200, 28 PIXEL ;
      OF oDlg COLOR 0, 16777215 FONT oFont1

   @  80,  20 SAY oSay4 VAR "Window Color:" SIZE 175, 33 PIXEL ;
      OF oDlg COLOR 0, 16777215 FONT oFont1

   @  80, 209 SAY oSay5 VAR "0" SIZE 141, 39 PIXEL ;
      OF oDlg COLOR 0, 16777215 FONT oFont1

   @  80, 371 SAY oSay6 VAR RRGB( 0 ) SIZE 200, 39 PIXEL ;
      OF oDlg COLOR 0, 16777215 FONT oFont1

   // Right click
   oDlg:bRClicked := {| nRow, nCol | RPopup( nRow, nCol, oDlg, { oSay1, oSAy2, oSay3, oSay4, oSay5, oSay6 } ) }

RETURN NIL

FUNCTION RPopup( nRow, nCol, oDlg, aSays )

   LOCAL oMenu

   oMenu := MenuPopUp( oDlg, aSays )

   ACTIVATE POPUP oMenu WINDOW oDlg AT nRow, nCol

RETURN NIL

FUNCTION MenuPopUp( oDlg, aSays )

   LOCAL oMenu
   LOCAL nClrTxt := oSay1:nClrText
   LOCAL nClrDlg := oDlg:nClrPane

   MENU oMenu PopUp

      MenuItem "Text Color" ;
         Action ( nClrTxt := ChooseColor( nClrTxt ), ;
         AplicaCores( oDlg, aSays, nClrTxt, nClrDlg ) )

      MenuItem "Window Color" ;
         Action( nClrDlg := ChooseColor( nClrDlg ), ;
         AplicaCores( oDlg, aSays, nClrTxt, nClrDlg ) )

   ENDMENU

RETURN( oMenu )

FUNCTION AplicaCores( oDlg, aSays, nClrTxt, nClrDlg )

   LOCAL i, cRgbTxt, cRgbDlg

   oDlg:SetColor( nClrTxt, nClrDlg )

   oDlg:Refresh()

   FOR i := 1 TO 6

      SysRefresh()

      aSays[ i ]:SetColor( nClrTxt, nClrDlg )

      aSays[ i ]:Refresh()

   NEXT

   cRgbTxt := RRGB( nClrTxt )
   cRgbDlg := RRGB( nClrDlg )

   aSays[ 2 ]:SetText( nClrTxt )
   aSays[ 3 ]:SetText( cRgbTxt )
   aSays[ 5 ]:SetText( nClrDlg )
   aSays[ 6 ]:SetText( cRgbDlg )

RETURN NIL

FUNCTION RRGB( nCor )

   LOCAL cRGB := "{ " + StrZero( nRGBRed( nCor ), 3 )   + ", "   + ;
                        StrZero( nRGBGreen( nCor ), 3 ) + ", " + ;
                        StrZero( nRGBBlue( nCor ), 3 )  + " }"

RETURN( cRGB)

// FIN / END
 

Re: say border

PostPosted: Tue Nov 16, 2021 12:09 pm
by richard-service
Silvio.Falconi wrote:I have these say

Image

but with border are no good


it is possible to do only one line under the say like this for example

Image

and have the possibiliy to select color for the line ?


Look my gif.
[url]
viewtopic.php?f=3&t=41015
[/url]

Re: say border

PostPosted: Tue Nov 16, 2021 1:07 pm
by Silvio.Falconi
richard-service wrote:
Silvio.Falconi wrote:I have these say

Image

but with border are no good


it is possible to do only one line under the say like this for example

Image

and have the possibiliy to select color for the line ?


Look my gif.
[url]
viewtopic.php?f=3&t=41015
[/url]


Sorry,

I don't want the line under the get control
I want to put the line under SAY control

Re: say border

PostPosted: Tue Nov 16, 2021 2:34 pm
by karinha

Re: say border

PostPosted: Tue Nov 16, 2021 4:08 pm
by Silvio.Falconi

no , i no need a sensity say, you are joking?

Re: say border

PostPosted: Wed Nov 17, 2021 2:05 am
by richard-service
Silvio.Falconi wrote:
richard-service wrote:
Silvio.Falconi wrote:I have these say

Image

but with border are no good


it is possible to do only one line under the say like this for example

Image

and have the possibiliy to select color for the line ?


Look my gif.
[url]
viewtopic.php?f=3&t=41015
[/url]


Sorry,

I don't want the line under the get control
I want to put the line under SAY control


Look it below:

Image

Re: say border

PostPosted: Wed Nov 17, 2021 8:39 am
by Silvio.Falconi
perhaps you not understood good

I not want line down the control get

I wish line down the say control as you can see in this picture

Image

I have seen this in other software made with delphi
the line is just an embellishment of the say must not be used with the mouse (ssay)

Re: say border

PostPosted: Wed Nov 17, 2021 3:27 pm
by Otto
Hello Silvio,
I tried with Brush and you can do what you want.
Best regards,
Otto

Image

Code: Select all  Expand view

#include "FiveWin.ch"

function Main()
    local oDlg, oIco, cTest := "Hello world!   "
    local oBrush  
   
    DEFINE BRUSH oBrush FILENAME "../bitmaps/Backgrnd/linie.bmp"
   
    DEFINE ICON oIco FILE "..\icons\fivewin.ico"
   
    DEFINE DIALOG oDlg ;
    TITLE "I am a DialogBox" ;
    SIZE 500, 500 ;
    ICON oIco
    @ 10,10 ;
    SAY oSay ;
    PROMPT "Five Win" ;
    PIXEL ;
    SIZE 50, 16
   
    oSay:SetBrush( oBrush )
   
    @ 2, 3 GET cTest
   
    @ 4, 5 BUTTON "&Ok" SIZE 40, 12 ;
    ACTION MsgInfo( "Any action here!" ) DEFAULT
   
    @ 4, 16 BUTTON "&Cancel" SIZE 40, 12 ACTION oDlg:End()
   
    ACTIVATE DIALOG oDlg ;
    CENTERED  
   
return nil
 

Re: say border

PostPosted: Thu Nov 18, 2021 12:22 am
by Silvio.Falconi
Perhaps I found a Solution

Image

a Little class :)

I'll call it SAYLINE

Re: say border

PostPosted: Thu Nov 18, 2021 4:22 am
by richard-service
Silvio.Falconi wrote:perhaps you not understood good

I not want line down the control get

I wish line down the say control as you can see in this picture

Image

I have seen this in other software made with delphi
the line is just an embellishment of the say must not be used with the mouse (ssay)


How about it.
Image

Re: say border

PostPosted: Thu Nov 18, 2021 8:03 am
by Otto
Hello Richard,
I like your design.
Best regards,
Otto

Re: say border

PostPosted: Thu Nov 18, 2021 9:57 am
by Silvio.Falconi
richard-service wrote:Image



No Mr Richard
SEE this

Image